DEXA - Osteodensitometrie

Cabinet DEXA

Craiova, str Dr.N.I.Sisesti, nr 19A

0771.254.316 sau 0351.421.543

Test Osteoporoza

 

     Osteodensitometria sau DEXA este explorarea necesara pentru determinarea densității osoase, pentru diagnosticarea și evaluarea rezultatelor tratamentului Osteoporozei.

     Conform normelor Ministerului Sănătății, pentru prescrierea medicației anti Osteoporoza este necesara efectuarea Osteodensitometriei - Dexa. Testul cu ultrasunete, de la nivelul călcâiului, are rol de screening.

      Deși Osteoporoza este o afecțiune care nu doare, urmările ei pot fi grave și greu de tratat (fracturi vertebrale, de col femural, etc ). Sunt mult mai ușor de prevenit și de tratat, azi costul medicației scăzând foarte mult. De aceea consideram ca un test pentru determinarea densității osoase făcut după 50 de ani la femei, este necesar.

     Statistica ne arata ca peste jumătate din femeile peste 50 de ani au Osteoporoza, procentul crescând la 70% peste 60 de ani. Practica ne învață, ca și la Osteoporoza, ca și la majoritatea celorlalte afecțiuni, este mult mai ușor de prevenit, decât de tratat.

     Va așteptăm în cadrul Policlinicii M&M din str. Dr.N.I.Sisesti, nr.19A, pentru un Test Dexa, pentru prevenția Osteoporozei!